What are the porta potty rules in Pinal County?
Pinal County's special event ordinance sets no toilet ratio. Small events apply 60 days ahead and large events of 1,000 or more apply 120 days ahead. Environmental Health wants the toilet count and a restroom map at least 2 weeks before the event. Jobsites follow OSHA.
Some events are exempt from the event permit, such as a property owner's own wedding or school events, but may still need other permits, including for portable toilets.
Sources
| Source | What it says |
|---|---|
| Pinal County Ord. 2.151.040 | Small special events apply 60 days ahead; large events (1,000+ participants) apply 120 days ahead. The ordinance sets no toilet ratio. |
| Pinal County Environmental Health Special Event Notification | Submit at least 2 weeks before the event, list the number of toilets, and map the restroom locations. |
| OSHA 29 CFR 1926.51(c), Table D-1 | Construction sites: 1 toilet for 20 or fewer workers; 1 seat and 1 urinal per 40 workers at 20 or more; 1 seat and 1 urinal per 50 workers at 200 or more. |
Summaries checked against the source on 2026-11-03. Always confirm with your permitting office.
Casa Grande | Maricopa (city) | All answers
Questions? Call (888) 788-1197More answers
- What are the OSHA porta potty requirements?
- How many ADA porta potties are required?
- How many porta potties do I need for an event?
- What are the porta potty rules in Maricopa County?
Last reviewedNovember 3, 2026. Rules are summarized from the linked government and industry sources. We re-check them before each update. See our editorial policy.